• Посилання скопійовано

Оновлений порядок обліку платників - у проекті Мінфіну

ДФСУ оприлюднила проект наказу Міністерства фінансів України „Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів”

Оновлений порядок обліку платників - у проекті Мінфіну

Державна фіскальна служба розмістила на своєму сайті проект наказу Міністерства фінансів України „Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів”, а також аналіз впливу цього регуляторного акта (завантажити >>>).

Проектом встановлюється, що підставою для зняття фізичної особи – підприємця з обліку у відповідному контролюючому органі є повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою – підприємцем. Дата зняття з обліку фізичної особи – підприємця відповідає даті отримання відповідного повідомлення державного реєстратора.

Після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа продовжує обліковуватись у контролюючих органах як фізична особа – платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності. Така фізична особа має забезпечити остаточні розрахунки по податках від провадження підприємницької діяльності, в установлені строки подати річну податкову декларацію за звітний рік, у якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця. Контролюючий орган може призначити та провести документальну перевірку такої фізичної особи – платника податків за наявності підстав та з урахуванням строків давності, передбачених Податковим кодексом України.

При цьому проектом встановлюється, що контролюючі органи протягом десяти робочих днів з дня набрання чинності наказом здійснюють зняття з обліку фізичних осіб – підприємців, які не були зняті з обліку після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності, у порядку, визначеному проектом.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »