• Посилання скопійовано

Призначення та звільнення головбуха бюджетної організації - без погодження з Казначейством

Мінфін привів свої нормативні акти у відповідність до оновленого Бюджетного кодексу

Призначення та звільнення головбуха бюджетної організації - без погодження з Казначейством

Як відомо, з 1 січня 2015 року Законом від 28.12.2014 р. № 79-VIII з Бюджетного кодексу вилучено норму щодо обов’язкового погодження органами Казначейства призначення та звільнення головного бухгалтера бюджетної установи (детальніше про це читайте >>>)

З огляду на це, Мінфін приводить свої нормативні акти у відповідність до вищезазначених змін.

Зокрема, Наказом від 04.03.2015 р. №288 з пункту 1 Анкети про виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень (додаток до Порядку проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень) вилучено позицію «Погодження органом Державної казначейської служби України». Ці зміни набувають чинності з 1 січня 2016 року.

Окрім того,  визнано такими, що втратили чинність, накази Міністерства фінансів України:

·         від 21.02.2011 р.  № 214 «Про затвердження Порядку погодження призначення на посаду та звільнення з посади головного бухгалтера бюджетної установи»;

·         від 18.07.2014 року № 764 «Про внесення змін до Порядку погодження призначення на посаду та звільнення з посади головного бухгалтера бюджетної установи».

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »