• Посилання скопійовано

Готуються спрощення в сфері електронного цифрового підпису

Спільний наказ Мін’юсту та Міндоходів спрямований на спрощення процедур ідентифікації та реєстрації підписувачів у суб’єктах, які надають послуги електронного цифрового підпису

Готуються спрощення в сфері електронного цифрового підпису

Даний наказ було підготовлено за результатами зустрічі засідання спільної робочої групи з розробки проектів нормативно-правових актів у сфері електронного цифрового підпису.

За підсумками засідання вирішили опрацювати механізми спрощення процедур ідентифікації та реєстрації підписувачів з використанням можливостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців; впровадження інструментів "перехресної ідентифікації" на основі документів, отриманих від інших верифікаторів ідентифікаційних даних;

розглянути необхідність внесення відповідних змін до регламентів центрів/акредитованих центрів сертифікації ключів за погодженням з Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України.

На засіданні йшлося також про необхідність організації додаткової спільної робочої зустрічі за участю Міністерства доходів і зборів України, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України як контролюючого органу для термінового опрацювання питання тимчасового спрощення процедур ідентифікації та реєстрації в акредитованому центрі сертифікації ключів Міністерства доходів і зборів України платників податків з Донецької та Луганської областей, які втратили установчі та інші документи, печатки тощо.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»