• Посилання скопійовано

Відображаємо у звітності з ЄСВ виплати мобілізованим працівникам

ПФУ на прикладі роз’яснив, як відобразити у звітності з ЄСВ середню зарплату і календарні дні перебування в трудових відносинах мобілізованих працівників

 Відображаємо у звітності з ЄСВ виплати мобілізованим працівникам

Пенсійний фонд України у листі від 16.07.2014 р. № 18834/05-10 нагадав, що за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток. При цьому єдиний соцвнесок на такі виплати з бюджету на особливий період не нараховується.

Оскільки на період мобілізації працівники не припиняють трудових відносин з підприємствами, у звіті з ЄСВ суми середньої заробітної плати і календарні дні перебування в трудових відносинах мобілізованих працівників зазначаються з урахуванням такого:

 -  у таблиці 5 дата мобілізації не зазначається;

 - у таблиці 6 інформація особу відображають із обов’язковим зазначенням реквізитів: 11 «Місяць та рік, за який проведено нарахування»; 15 «Кількість календарних днів перебування у трудових/ЦП відносинах протягом звітного місяця»; 17 «Загальна сума нарахованої заробітної плати / доходу (усього з початку звітного місяця)». Реквізити 18 та 19 не заповнюються.

Приклад заповнення таблиці 6 Звіту з ЄСВ можете переглянути тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»