• Посилання скопійовано

Особливості звітування поштою - у листівці від Міндоходів

Податківці оприлюднили листівку "Якщо Ви вирішили звітувати поштою, відправте декларацію завчасно"

Особливості звітування поштою - у листівці від Міндоходів

У листівці від 24.07.2014 р. "Якщо Ви вирішили звітувати поштою, відправте декларацію завчасно" податківці нагадали платникам податків, які належать до малих підприємств, що вони вправі надсилати податкову звітність поштою.

Таке відправлення здійснюється не пізніше ніж за 10 днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації. При цьому на поштовому відправленні зазначається:

  • у нижній правій його частині - найменування одержувача та його адресу в такій послідовності: назва вулиці, номер будинку, найменування населеного пункту, району, області;
  • у лівій верхній частині - найменування відправника та його адреса в порядку, передбаченому для написання адреси одержувача. Поштовий індекс пишеться стилізованими цифрами чорнилом або кульковою ручкою (за винятком червоного, жовтого та зеленого кольорів);
  • у верхній частині поштового - позначку "Звіт".

Водночас відправникові необхідно заповнити бланк рекомендованого повідомлення про вручення на своє ім’я або на ім’я особи, якій належить надіслати повідомлення після вручення поштового відправлення адресату. Також слід скласти опис вкладення поштового відправлення у двох примірниках із зазначенням у ньому найменування одержувача та його адреси, поіменного переліку предметів, загальної вартості вкладення і підписати його.

Податківці звертають увагу: у разі втрати (зіпсуття) поштового відправлення чи затримки його вручення контролерам з вини оператора поштового зв’язку, платник податків звільняється від будь-якої відповідальності за неподання або несвоєчасне подання такої декларації.

Однак після отримання повідомлення про втрату або зіпсуття відправлення, платник податку повинен протягом 5  робочих днів надіслати поштою або надати особисто (за його вибором) другий примірник податкової декларації разом з копією повідомлення про втрату або зіпсуття поштового відправлення.

Важливо пам’ятати, що незалежно від факту втрати або зіпсуття поштового відправлення чи затримки його вручення платник податків зобов’язаний сплатити суму податкового зобов’язання, самостійно визначену ним у такій декларації, протягом строків, установлених ПКУ.

З повним текстом листівки можна ознайомитися тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»