• Посилання скопійовано

З 1 грудня - новий Реєстр податкових накладних

Мінфін затвердив нову форму Реєстру виданих та отриманих податкових накладних та Порядок його ведення

З 1 грудня - новий Реєстр податкових накладних

Слідом за новими формами декларації з ПДВ* та податкової накладної* Мінфін затвердив й нову форму Реєстру виданих та отриманих податкових накладних* та Порядок його ведення (наказ від 22.09.2014 р. № 958)

Як і раніше, такий Реєстр ведеться платниками ПДВ в електронному вигляді та за власним бажанням платника у паперовому вигляді. Він є основою для відображення зведених результатів такого обліку в податкових деклараціях з ПДВ. 

Водночас Реєстр ПН зазнавих таких змін:

 - виключено рядок О6 "Номер свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість" (у звязку зі скасуванням цих свідоцтв з 01.01.2014 р.);

 - додано графи для відображення ставки 7% на операції з постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення;

- графу "Звільнені від оподаткування, не є об'єктами оподаткування (сума постачання)" Розділу I розділено на дві: "звільнені від оподаткування (сума постачання)" та " не є об'єктами оподаткування (сума постачання)";

 - у  Розділі II "Отримані податкові накладні" для відображення основної ставки та ставки 0% тепер передбачено окремі графи;

- уточнено, що право підпису Реєстру має керівник (уповноважена особа) / фізична особа (законний представник) та головний бухгалтер (особа, відповідальна за ведення бухгалтерського обліку).

Наказ набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Готується до друку в "ОВУ" 07.11.2014 р., а отже з 1 грудня будемо мати ще й новий Реєстр ПН.

=======

* Для перегляду нових форм бланків відкрийте вкладку "Версія від 01.12.2014"

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»