• Посилання скопійовано

НКЦПФР оновлює норми складання та подання звітності торговцями цінними паперами

Схвалено проект «Про внесення змін до Положення про порядок складання та подання адміністративних даних щодо діяльності торговців цінними паперами до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку»

НКЦПФР оновлює норми складання та подання звітності торговцями цінними паперами

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект «Про внесення змін до Положення про порядок складання та подання адміністративних даних щодо діяльності торговців цінними паперами до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку» на своєму плановому засіданні 04 листопада 2014 року.

«Комісія працює над покращенням регулятивної роботи у питанні запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або для фінансування тероризму, та у питанні  щодо спрощення ведення бізнесу. Актуалізовані документи допоможуть цьому, оскільки деталізують інформацію, яку профучасники подають  до регулятора, та спростять процедуру подачі даних у паперовій формі до Комісії», – прокоментувала Ірина Устенко, директор Департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР.

Головним чином, документ передбачає зміни до двох додатків Положення – у Довідку про дотримання показників пруденційних нормативів торговцем цінними паперами та у Довідку про виконані або розірвані договори з цінними паперами або іншими фінансовими інструментами торговцем цінними паперами на неорганізованому ринку. Тож при розрахунку показників продуктивності торговців цінними паперами поняття «регулятивний капітал» пропонується замінити на «власний капітал» та, окрім того, зазначати інформацію щодо форми розрахунку та виду передачі векселя.

Найближчим часом проекти рішень будуть опубліковані на сайті НКЦПФР.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»