• Посилання скопійовано

Форми статзвітності №2-інвестиції: роз'яснення щодо заповнення

Держстат роз'яснив, як заповнювати форми статистичного спостереження №2-інвестиції (річна) "Капітальні інвестиції, вибуття й амортизація активів" та №2-інвестиції (квартальна) "Капітальні інвестиції"

Форми статзвітності №2-інвестиції: роз'яснення щодо заповнення

Держстат у роз'ясненні від 07.08.2014 р. №18.1-12/23 повідомив про порядок заповнення форм державного статистичного спостереження №2-інвестиції (річна) "Капітальні інвестиції, вибуття й амортизація активів" та №2-інвестиції (квартальна) "Капітальні інвестиції". У роз'яснення, зокрема, йдеться про наступне.

Розділ 1 уключає інформацію щодо фактично освоєних (використаних) у звітному періоді обсягів капітальних інвестицій у матеріальні та нематеріальні активи за рахунок передбачених чинним законодавством джерел фінансування, без урахування суми податку на додану вартість, та витрати на будівництво житла для подальшого продажу (передачі), які за обліком витрат не належать до капітальних інвестицій респондента.

Графа 1 включає дані щодо фактично освоєних обсягів капітальних інвестицій за звітний період за окремими видами активів. Дані графи 1 дорівнюють сумі даних граф 2, 4, 5, 6 цього розділу.

Графа 2 включає дані щодо обсягів інвестицій у придбання та створення нових активів, у тому числі на нове будівництво, придбання та виготовлення власними силами (господарським способом) нових машин, обладнання, транспортних засобів, придбання об'єктів незавершеного будівництва, довгострокових біологічних активів, нематеріальних активів. Ця графа вміщує дані щодо витрат на придбання активів, що були у використанні в інших країнах та вперше використовуються на території України.

Графа 3 включає дані щодо витрат з графи 2 на виготовлення (будівництво) активів господарським способом, до якого належать роботи, виконані власними силами підприємства.

Графа 4 включає дані щодо обсягів інвестицій у придбання активів, що були у використанні в інших суб'єктів господарювання, за винятком активів, що були у використанні в інших країнах та вперше використовуються в Україні.

Графа 5 включає дані щодо обсягів інвестицій у капітальний ремонт, тобто витрат, пов'язаних з поліпшенням об'єкта, що призводить до збільшення майбутніх економічних вигод, первинно очікуваних від використання об'єкта, на суму яких збільшується первісна вартість основних засобів (будівель, споруд, машин і обладнання, транспортних засобів тощо). Цей показник не включає витрати на технічне обслуговування та поточні ремонти активів.

Графа 6 включає дані щодо витрат на розширення, реконструкцію, модернізацію, вдосконалення активів та поліпшення земель.

Графа 7 включає дані щодо вартості активів з графи 1, що використовуються на умовах договору фінансового лізингу за повною ринковою вартістю активу, що зазначена в договорі (без частини внесків, що відповідає платежам за відсотками), та які залучені до виробничого процесу у звітному періоді.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»