• Посилання скопійовано

Форма статзвітності №3-торг: зміст та порядок заповнення

Держстат роз'яснив, як заповнювати форму державного статистичного спостереження №3-торг "Звіт про продаж і запаси товарів"

Форма статзвітності №3-торг: зміст та порядок заповнення

Держстат у роз'ясненні від 04.12.2014 р. №17.4-12/69 надав інформацію щодо показників та змісту форми державного статистичного спостереження №3-торг "Звіт про продаж і запаси товарів у торговій мережі" про роздрібний товарооборот юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, які здійснюють діяльність із роздрібної торгівлі.

Розділ 1 "Роздрібний товарооборот торгової мережі".

Рядок 101 містить дані щодо обороту від торговельної діяльності підприємств, тобто виручку від продажу безпосередньо населенню споживчих товарів через торгову мережу підприємствами, включаючи торгових посередників, а також виручку, одержану через касу підприємств від продажу безпосередньо населенню споживчих товарів для особистого споживання за готівку або за наявності заяви працівника на відпуск товару в рахунок оплати праці.

Рядок 105 містить дані щодо роздрібного товарообороту від продажу товарів через мережу Інтернет.

Рядок 106 містить дані щодо роздрібного товарообороту від продажу товарів, оплата за які здійснена спеціальними платіжними засобами (платіжними картками).

Рядок 107 містить дані щодо роздрібного товарообороту від продажу товарів за кредитними договорами, причому в товарооборот уключається повна вартість товарів за роздрібними цінами на момент фактичного одержання їх покупцями.

У звіті за рік у рядках 120, 121 міститься окремо виділена інформація із рядка 101 щодо роздрібного товарообороту торгової мережі відповідно в міській місцевості та в сільській місцевості (у селах та селищах).

Розділ 2 "Продаж і запаси товарів у торговій мережі".

Графа 1 містить дані щодо обсягу продажу через торгову мережу продовольчих товарів у натуральному вираженні, згідно з наведеними одиницями вимірювання в графі В розділу II.

Графа 2 щодо продовольчих товарів та графа 1 щодо непродовольчих товарів відображає роздрібний товарооборот від продажу у вартісному вираженні товарів та товарних груп через торгову мережу (перелік товарних груп та товарів згідно з Довідником).

Графа 3 по продовольчій групі та графа 2 по непродовольчій групі товарів містить дані за експертною оцінкою щодо роздрібного товарообороту від продажу товарів, що вироблені підприємствами на території України.

Графа 4 за продовольчими товарами та графа 3 за непродовольчими товарами містить дані, в роздрібних цінах, щодо всіх запасів товарів, які на кінець звітного року (станом на 1 січня року, що настає за звітним) належать підприємству торгової мережі, розміщені на його балансі (об'єктах торгівлі та/або на складах) і призначені для роздрібної торгівлі.

Показник запасів не включає товарів у дорозі, товарів, що прийняті у межах договорів комісії (консигнації), товарів матеріально-технічного забезпечення і заготівель, тари всіх видів.

Розділ 3 "Роздрібний товарооборот за територіально ознакою у межах регіону місцезнаходження" містить дані щодо роздрібного товарообороту торгової мережі за територіально ознакою в межах регіону місцезнаходження юридичної особи. При цьому у звіті за рік графа 2 містить дані щодо роздрібного товарообороту у сільській місцевості.

У розділі 4 "Фактичні обсяги роздрібного товарообороту за І, ІІ, ІІІ ІV квартали звітного року" рядок 401 містить дані за звітний рік щодо роздрібного товарообороту торгової мережі, рядки з 402 по 405 відповідно - щодо роздрібного товарообороту торгової мережі за І квартал, ІІ квартал, ІІІ квартал та ІV квартал у вартісному вираженні.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»