• Посилання скопійовано

Виправляємо помилки в таблицях 1-3 додатка 5 Звіту з ЄСВ

У разі помилки в таблицях 1-3 додатка 5 Звіту з ЄСВ, підприємцеві необхідно після проведеної звірки подати до контролюючих органів звіт згідно з таблицею 3 додатка 6

Виправляємо помилки в таблицях 1-3 додатка 5 Звіту з ЄСВ

Відповідно до пунктів 4, 5 частини першої ст. 4 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) є фізичні особи – підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування та особи, які провадять незалежну професійну діяльність а саме наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності.

Пунктом 4.10 розд. IV Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міндоходів України від 09.09.13 р. № 454 (далі – Порядок № 454), визначено, що фізичні особи – підприємці, крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування, самі за себе формують та подають до контролюючих органів звіт згідно з таблицею 1 додатка 5 до цього Порядку. Протягом року в разі призначення пенсії подається звіт з позначкою «Призначення пенсії» за період до дати формування заяви на призначення пенсії. Фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, самі за себе формують та подають до контролюючих органів звіт згідно з таблицею 2 додатка 5 до цього Порядку. Протягом року в разі призначення пенсії подається звіт з позначкою «Призначення пенсії» за період до дати формування заяви на призначення пенсії (п. 4.11 розд. IV Порядку № 454).

Особи, які провадять незалежну професійну діяльність, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності, формують та подають до контролюючих органів звіт згідно з таблицею 3 додатка 5 до цього Порядку. Протягом року в разі призначення пенсії подається звіт з позначкою «Призначення пенсії» за період до дати формування заяви на призначення пенсії (п. 4.12 розд. IV Порядку № 454).

Згідно з п. 4.17 розд.IV Порядку № 454 фізичні особи – підприємці, яким за результатами проведеної перевірки (звірки) збільшено або зменшено зобов’язання, формують і подають до контролюючих органів звіт згідно з таблицею 3 додатка 6 до цього Порядку протягом одного календарного місяця після здійснення відповідних розрахунків.

Якщо звіт подається за декілька років одночасно, формується один титульний аркуш і окремо за кожний рік таблиця 3 додатка 6 до цього Порядку № 454.

Враховуючи викладене вище, при допущенні помилки в таблицях 1-3 додатка 5 звіту щодо сум нарахованого ЄВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, фізичній особі – підприємцю, необхідно після проведеної звірки подати до контролюючих органів звіт згідно з таблицею 3 додатка 6 звіту. При цьому, якщо звіт подається за декілька років одночасно, формується один титульний аркуш і окремо таблиця 3 додатка 6 за кожний рік.

 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»