• Посилання скопійовано

Форми статзвітності №1-буд та №2-буд: загальна характеристика

Держстат нагадав про зміст та особливості форм статспостереження №1-буд (квартальна) та №2-буд (квартальна)

Форми статзвітності №1-буд та №2-буд: загальна характеристика

Держстат у роз'ясненні від 07.08.2014 р. №18.1-12/24 нагадав про зміст та порядок форм державного статистичного спостереження № 1-буд (квартальна) "Інформація про об'єкт, на який отримано документ на виконання будівельних робіт з нового будівництва" та № 2-буд (квартальна) "Звіт про прийнятий в експлуатацію закінчений будівництвом об'єкт.

Форми №1-буд та №2-буд уміщують інформацію щодо окремої будівлі та інженерної споруди.

Форма №1-буд

Розділ 1 містить загальні та проектні дані про об’єкт, на який відповідно до чинного Порядку виконання будівельних робіт отримано документ, що дає право на виконання будівельних робіт з нового будівництва.

Рядок 1.05 відображає дату реєстрації документа на виконання будівельних робіт і його номер.

Рядок 2.08 уміщує інформацію про кількість будівель у випадках, коли як один об’єкт відображено "котеджі малоповерхової забудови", "квартали житлової забудови" тощо відповідно до документів на виконання будівельних робіт.

Рядок 2.09 відображає загальний будівельний об’єм нової будівлі, що визначено як сума будівельного об’єму вище відмітки плюс - мінус 0,00 (надземна частина) і нижче цієї відмітки (підземна частина). 

Рядок 2.10 відображає загальну площу в цілому як житлової, так і нежитлової нової будівлі, що дорівнює сумі площ усіх поверхів будівлі (уключаючи технічні, мансардні, цокольні та підвальні), виміряних у межах внутрішніх поверхонь зовнішніх стін, а також площ балконів і лоджій.

Рядок 2.12 відображає вартість будівництва, визначену згідно з Правилами визначення вартості будівництва (ДБН Д.1.1-1-2000).

Рядок 2.13 відображає дані щодо вартості будівельно-монтажних робіт у складі кошторисної вартості будівництва (з рядка 2.12).

Форма №2-буд 

Розділ 1 уключає загальні відомості про прийнятий в експлуатацію закінчений будівництвом об'єкт.

Рядок 1.1:

- відображає реквізити об’єкта будівництва: найменування об’єкта та його місцезнаходження;

- у звітності в електронному вигляді додатково вміщує інформацію щодо коду КОАТУУ та порядкового номера. У звітному періоді порядковий номер характеризує кожний об’єкт будівництва в порядку зростання (1, 2, 3…).

Рядок 1.2 визначає цифровий код способу ведення будівництва: 1 - підрядний, 2 - господарський. Для забудовника-фізичної особи, який здійснює житлове будівництво: 1 - підрядний, 3 - домогосподарствами.

Рядок 1.3 відображає дату реєстрації документа на виконання будівельних робіт і його номер.

Рядок 1.8 відображає цифровий код у залежності від характеру будівництва:

1 - нове будівництво, 3 - реконструкція, що призводить до збільшення площі або потужності.

Рядок 2.1. відображає дані щодо документа про готовність об'єкта до експлуатації а саме: дату видачі (реєстрації) документа та порядковий реєстраційний номер, що визначені чинним Порядком прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, і ознаку завершення будівництва.

Рядок 2.2. відображає дані про фактично прийняту в експлуатацію будівлю чи споруду, її потужність, розмір, що вказані в документі про готовність об’єкта до експлуатації. Якщо прийнято в експлуатацію частину будівлі чи споруди, що передбачено документами на виконання будівельних робіт, вищезгаданий рядок відображає: "I черга", "I секція" тощо.

У разі прийняття в експлуатацію нежитлових будівель та інженерних споруд, забудовниками яких є фізичні особи або фізичні особи-підприємці, розділ уміщує інформацію про об’єкти вартістю основних засобів 200 тис.грн. і більше.

Рядок 2.3. відображає фактичну вартість прийнятих в експлуатацію основних засобів (об'єкта) відповідно до документа про готовність об’єкта до експлуатації.

Розділ 2 відображає дані щодо характеристик будівель.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»