• Посилання скопійовано

Звіт з ЄСВ: порядок заповнення в разі отримання компенсації з бюджету

ДФСУ роз'яснила порядок відображення в звіті з ЄСВ виплат, що компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку мобілізованих співробітників, і середнього заробітку працівників

Звіт з ЄСВ: порядок заповнення в разі отримання компенсації з бюджету

ДФСУ у листі від 13.05.2015 р. №16781/7/99-99-17-03-01-17 надала роз'яснення щодо відображення у звіті з єдиного внеску виплат, що компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку мобілізованих працівників та середнього заробітку працівників.

Отож, враховуючи, що з березня 2015 року (місяць набрання чинності Порядком №105) за умови подання Звітів підприємствам надаються компенсаційні виплат з бюджету в межах середнього заробітку мобілізованих працівників, які звільняються від сплати єдиного внеску, такий дохід відображається у таблиці 1 до Звіту з єдиного внеску тільки у рядку 1.1 з перенесенням у рядок 1.

У таблиці 6 до Звіту з єдиного внеску Інформація про таких осіб відображаються з обов'язковим зазначенням реквізитів:

11 "Місяць та рік, за який проведено нарахування";

15 "Кількість календарних днів перебування у трудових/ЦП відносинах протягом звітного місяця";

17 "Загальна сума нарахованої заробітної плати / доходу (усього з початку звітного місяця)".

Реквізити 18 та 19 у таблиці 6 до Звіту не заповнюються.

Якщо роботодавець нараховує мобілізованим працівникам середній заробіток, а також не подає Звіти на отримання компенсаційних виплат із бюджету (наприклад, через проблеми із засвідченням Звітів військкоматами) і відповідно не отримує такі компенсації, то сума середнього заробітку, що виплачується за рахунок коштів роботодавця, у складі заробітної плати є базою нарахування єдиного внеску. У цьому випадку сума нарахованого мобілізованому працівнику середнього заробітку у звітному місяці у складі заробітної плати відображається в таблицях 1 та 6 до Звіту з єдиного внеску за такий місяць.

Отже, сума нарахованого мобілізованому працівнику середнього заробітку, який не компенсується із бюджету, відображається у:

  • рядку 1.1 з перенесенням в рядок 1;
  • рядку 2.1.1 (2.1.2, 2.1.3, 2.1.7) з перенесенням в рядки 2.1 та 2; рядку 3.1.1 (3.1.2, 3.1.3, 3.1.7) з перенесенням в рядки 3.1 та 3; рядку 4.1.1 (4.1.3) з перенесенням у рядки 4.1 та 4 таблиці 1 Звіту з єдиного внеску.

Сума єдиного внеску, що утримується із середнього заробітку, - у рядку 5.1-5.3 з перенесенням в рядок 5 таблиці 1 додатка 4 до Звіту з єдиного внеску.

У таблиці 6 до Звіту з єдиного внеску сума нарахованого мобілізованому працівнику середнього заробітку, яка не компенсується із бюджету, відображається у складі заробітної плати, зокрема:

  • у реквізиті 9 "Код категорії ЗО" - 1 (або інший):
  • у реквізиті 11 "Місяць та рік, за який проведено нарахування" - поточний місяць (за який працівнику нарахований середній заробіток);
  • у реквізиті 15 "Кількість календарних днів перебування у трудових/цивільно-правових відносинах протягом звітного місяця" - кількість календарних днів у поточному місяці, якщо працівник весь місяць перебував у трудових відносинах (за весь місяць йому нарахований середній заробіток);
  • у реквізиті 17 "Загальна сума нарахованої заробітної плати / доходу (усього з початку звітного місяця)" - сума нарахованого працівникові середнього заробітку в поточному місяці;
  • у реквізиті 18 "Сума нарахованої заробітної плати / доходу у межах максимальної величини, на яку нараховується єдиний внесок" - сума середнього заробітку працівника за поточний місяць, з якого сплачується єдиний внесок (ця сума не може перевищувати 20 706 грн. у січні - листопаді 2015 року);
  • у реквізиті 19 "Сума єдиного внеску за звітний місяць (із заробітної плати / доходу)" - сума єдиного внеску, що утримується із середнього заробітку, нарахованого працівнику за поточний місяць.

Наведене вище відображення у звітності компенсації у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу, застосовується до набрання чинності новим Порядком.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»