• Посилання скопійовано

Подані за старою формою №4 дані про бенефіціарів повторно подавати не потрібно

Якщо ви подали до квітня документ старого зразка, він є діючим і повторно проходити цю процедуру не потрібно, - наголосила заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова

Подані за старою формою №4 дані про бенефіціарів повторно подавати не потрібно

Верховна Рада ухвалила законопроект, який звільняє від необхідності подавати до реєстраційної служби Форму 4 з даними про кінцевих бенефіціарів понад 700 тис. компаній. Про це 22 травня  в ході прес-конференції в Кабінеті Міністрів повідомила перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова .

«Прийнятий народними депутатами законопроект звільняє від обов ′ язку подавати відомост і за Формою 4 про кінцевих беніфіціарних власників (контролерів) релігійні організації, державні та комунальні підприємства, а також юридичні особи, власниками яких є виключно фізичні особи. Це близько 700 тис. із 1,179 млн діючих компаній . Для всіх інших законом передбачено продовження строку подачі відповідних документів на 4 місяці », - зазначила перший заступник Міністра юстиції .

Крім того, вона роз′яснила: підприємці, які подавали документи за Формою 4 з жовтня минулого року, не повинні проходити цю процедуру вдруге.

« У травні було внесено зміни до законодавства, якими термін «кінцевий вигодоодержувач» замінено терміном «кінцевий бенефіціарний власник (контролер)» , що й стало причиною внесення змін до Форми 4 . Якщо ви подали до квітня місяця документ старого зразка, він є діючим і повторно проходити цю процедуру не потрібно », - наголосила Наталія Севостьянова .

На її переконання, ухвалені парламентом зміни повністю ліквідують проблему черг, а також усунуть корупційні прояви, коли приватні особи пропонували підприємцям за певну плату відстояти за них чергу .

Додатково зазначимо, що на даний момент Закон направлено на підпис Президенту.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»