• Посилання скопійовано

Форма податкової декларації буде спрощена

У службі відмовилися від зайвих реквізитів

Форма податкової декларації буде спрощена

Форма податкової декларації буде спрощена, що передбачено в підписаному 28 липня Президентом України Законі України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість". Про це в ході брифінгу в середу в Києві повідомила директор департаменту методологічної роботи з питань оподаткування Державної фіскальної служби (ДФС) України Неля Привалова.

"Наступне питання - це спрощення форми податкової декларації. Ми відмовилися від усіх реквізитів, які вже є зайвими і не актуальними у зв'язку з впровадженням системи електронного адміністрування", - зазначила Привалова.

Відповідно до податкової декларації відсутні поля про місцезнаходження платника ПДВ та вид цивільно-правового договору. За інформацією ДФС, саме в цих реквізитах платники податків допускали найбільше помилок.

Крім цього, вона нагадала, що за завищення суми заборгованого державою ПДВ будуть штрафувати на 10% від завищення.

Відповідні новації також пропонуються законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість".

"Якщо платник навмисно завищує свій від'ємне значення (ПДВ має відшкодувати держава - ред.), яке йому законом дозволяється включати абсолютно без будь-якої перевірки в реєстраційну суму, якщо він завищує його і це відповідно впливає на її право впливати на податкові накладні своїм контрагентам, якщо таке порушення буде виявлено, то по-перше, його можна буде зняти за результатами перевірки, тобто зменшити реєстраційну суму, а з іншого боку передбачений новий вид штрафу - 10% від такого завищення",- зазначила Привалова.

 

На підставі: РБК-Україна

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»