• Посилання скопійовано

Які строки подання "довідкової" декларації платником єдиного податку?

ДФС повідомила, що рішення щодо термінів подання декларації з відміткою «довідково» приймається фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку самостійно

Які строки подання "довідкової" декларації платником єдиного податку?

ДФСУ у підкатегорії 107.08 ЗІР відповіла, які встановлені строки подання податкової декларації платника ЄП – ФОП з позначкою «довідково» та яким чином заповнюється поле «місяць» поля 2 такої декларації.

Відповідно до п. 296.8 ст.296 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VІ із змінами та доповненнями (далі — ПКУ) платники єдиного податку мають право для отримання довідки про доходи подавати до контролюючого органу податкову декларацію за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, що не звільняє такого платника податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду.

Така податкова декларація складається з урахуванням норм пп. 296.5 і 296.6 ст. 296 ПКУ та не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов’язання.

Податкова декларація платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – декларація) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578, який набрав чинності 28.07.2015.

Для отримання фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку довідки про доходи за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, нею подається декларація з позначкою «довідково» та у полі «місяць» поля 02 декларації через тире проставляється арабськими цифрами порядковий номер першого місяця та останнього місяця (включно), за який подається така декларація. Також, у полі «рік» поля 02 декларації арабськими цифрами проставляється рік за який подається така декларація.

Для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку, які бажають отримати довідку про доходи за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, ПКУ не визначено термін подання декларації з типом «довідково».

Отже, рішення щодо термінів подання декларації з типом «довідково» приймається фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку самостійно.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»