• Посилання скопійовано

Показники в таблиці 1 не відповідають таблиці 6: яку суму зазначати в звіті з ЄСВ?

ДФС повідомила, що показники по графах 3 та 5 таблиці 1 додатка 4 до Порядку № 435 формуються та переносяться з підсумкових значень таблиці 6 до таблиці 1 додатка 4 до Порядку №435

Показники в таблиці 1 не відповідають таблиці 6: яку суму зазначати в звіті з ЄСВ?

Згідно з частиною другою ст. 9 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) обчислення єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) здійснюється роботодавцями на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які відповідно до Закону № 2464 нараховується ЄВ.

Відповідно до п. 1 розд. ІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435 (далі – Порядок № 435), звіт до фіскальних органів подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за місцем взяття на облік у фіскальних органах в один із таких способів:

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством (у разі подання звіту в електронній формі він надсилається не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк подання звіту, передбачений Законом № 2464);

- на паперових носіях, завірених підписом керівника страхувальника та скріплених печаткою (за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації;

- на паперових носіях, якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не перевищує п’яти;

- надсилання поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення за умови, що у страхувальника кількість застрахованих осіб не перевищує п’яти.

Грошові суми в таблицях звіту заповнюються в гривнях з копійками (п. 4 розд. ІІ Порядку № 435).

При цьому, зазначені суми округлюються до двох десяткових знаків за загальновстановленими правилами.

Таблиця 1 додатка 4 до Порядку № 435 формується та подається страхувальниками, що визначені п. 1 розд. ІІІ Порядку № 435 (п.4 розд. ІV Порядку № 435). 

Згідно з частиною першою ст. 7 Закону № 2464 базою нарахування ЄВ, зокрема для роботодавців є суми нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці».

Таблиця 6 додатка 4 до Порядку № 435 призначена для формування страхувальником у розрізі кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу) у звітному місяці (п. 9 розд. IV Порядку № 435).

Слід зазначити, що показники по графах 3 та 5 таблиці 1 додатка 4 до Порядку № 435 формуються та переносяться з підсумкових значень таблиці 6 до таблиці 1 додатка 4 до Порядку № 435.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»