• Посилання скопійовано

У звіті з ЄСВ враховуємо і «декретників», і працівників на їх посаді

При заповненні реквізиту «Штатна чисельність працівників» таблиці 1 додатка 4 Звіту з ЄСВ враховуються як працівники, які перебувають у декретній відпустці, так і інші особи, працевлаштовані на їх місця

У звіті з ЄСВ враховуємо і «декретників», і працівників на їх посаді

ДФСУ в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 301.04.01) відповіла на запитання: чи враховуються при заповненні реквізиту «Штатна чисельність працівників» таблиці 1 додатка 4 звіту щодо сум нарахованого ЄСВ працівники, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами (по догляду за дитиною), якщо на їхні місця працевлаштовані інші особи?

Податківці роз'яснили, що до облікової кількості включаються штатні працівники, прийняті для заміщення працівників, які тимчасово відсутні (через хворобу, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустку по догляду за дитиною)

Окрім того, також працівники, які були тимчасово відсутні, зокрема, з таких причин: 

  • перебувають у відпустках у зв’язку з вагітністю та пологами ; 
  • перебувають у відпустках для догляду за дитиною до досягнення нею віку, передбаченого чинним законодавством або колективним договором підприємства, включаючи тих, які усиновили новонароджену дитину безпосередньо з пологового будинку. 

Таким чином, при заповненні реквізиту «Штатна чисельність працівників» таблиці 1 додатка 4 Звіту з ЄСВ враховуються, як працівники, які перебувають у відпустці по вагітності та пологах (по догляду за дитиною), так і інші особи, працевлаштовані на їх місця.

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»