• Посилання скопійовано

Тютюнові вироби: особливості декларування максимальних роздрібних цін

Податківці роз'яснили, що мінімальні роздрібні ціни разом з датою їх виробництва наносяться на споживчу упаковку лише тих тютюнових виробів, на які встановлено адвалорні ставки акцизного податку

Тютюнові вироби: особливості декларування максимальних роздрібних цін

У листі від 04.11.2015 р. №23526/6/99-99-21-05-15 податківці нагадують, що акцизним податком за адвалорними ставками у розмірі 12 % обкладаються тютюнові вироби - сигарети без фільтру, цигарки та сигарети з фільтром, які класифікуються за кодами 2402 20 90 10 та 2402 20 90 20 УКТ ЗЕД відповідно.

При заповненні декларації про мінімальні роздрібні ціни (далі - МРЦ) у графі 2 "Код товару (продукції) за УКТ ЗЕД" вказується код підакцизних товарів (продукції), на які встановлено адвалорні ставки податку.

Окрім того встановлено, що МРЦ разом з датою їх виробництва наносяться на споживчу упаковку лише тих тютюнових виробів, на які встановлено адвалорні ставки акцизного податку, а саме на упаковки сигарет без фільтру, цигарки та сигарет з фільтром, які класифікуються за кодами 2402 20 90 10 та 2402 20 90 20 УКТ ЗЕД відповідно.

При цьому на тютюнові вироби, щодо яких не встановлено адвалорну ставку акцизного податку, а встановлено виключно специфічні ставки акцизного податку, не розповсюджуються вимоги стосовно подання декларацій про МРЦ, їх нанесення на споживчу упаковку при реалізації через роздрібну торговельну мережу та відповідальність, передбачена положеннями статті 17 Закону №481/95-ВР.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»