• Посилання скопійовано

Податкова накладна зареєстрована за старою формою: що з податковим кредитом?

Реєстрація в ЄРПН податкової накладної за формою, яка на дату такої реєстрації втратила чинність (якщо у реєстрації такої податкової накладної не відмовлено), не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту за такою податковою накладною

Податкова накладна зареєстрована за старою формою: що з податковим кредитом?

Подітківці у листі 09.08.2016 р. №17186/6/99-99-15-03-02-15 зазначають, що податкова накладна, складена та зареєстрована в ЄРПН платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

Згідно з п. 3 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. №1307, всі податкові накладні підлягають реєстрації в ЄРПН у порядку, встановленому КМУ, та за формою, чинною на день такої реєстрації.

Реєстрація в ЄРПН податкової накладної за формою, яка на дату такої реєстрації втратила чинність (якщо у реєстрації такої податкової накладної не відмовлено), не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту за такою податковою накладною.

Від редакції: Нагадаємо, що  ще у квітні 2016 року перед набранням чинності нової форми ПН податківці у листі від 01.04.2016 р. №11272/7/99-99-19-03-02-17 вказували на таке: "Всі податкові накладні, реєстрація яких здійснюється в ЄРПН після 1 квітня 2016 року, мають бути складені за новою формою. Це стосується і тих податкових накладних, у яких дата складання припадає на період до 1 квітня 2016 року". Детальніше про це у новині.  

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»