• Посилання скопійовано

Завершується кампанія декларування доходів громадян за 2017 рік! Граничний термін подання декларації – 2 травня

У ДФС нагадують, що кампанія декларування доходів триває до 2 травня 2018 року. Тому громадянам, які отримували у 2017 році неоподатковані доходи, потрібно поквапитись з поданням декларацій

Завершується кампанія декларування доходів громадян за 2017 рік! Граничний термін подання декларації  – 2 травня

Відповідно до норм ПКУ, громадянам які зобов’язані задекларувати доходи та особам, які проводять незалежну професійну діяльність необхідно подати декларацію про доходи, отримані минулоріч, - нагадують в ДФС у Івано-Франківській області.

У цій декларації громадяни відображають суму отриманого доходу та визначають податкове зобов'язання з ПДФО та військового збору.

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів:

  • особисто або уповноваженою на це особою;
  • надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
  • засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

Звертаємо увагу, що у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання декларації, а при поданні декларації в електронній формі, – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

Нагадаємо, що податкова декларація громадянами подається до 2 травня 2018 року. Для громадян, які мають право на податкову знижку – до 31 грудня 2018 року. Якщо до кінця поточного року громадянин не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2017 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

На допомогу громадянам на офіційному порталі ДФС функціонує спеціальний розділ «Деклараційна кампанія-2018», в якому розміщено копії нормативно-правових актів, якими регулюється порядок оподаткування доходів фізичних осіб, форму річної податкової декларації і зразок її заповнення, порядок подання декларації для отримання податкової знижки тощо.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»