• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Дні невикористаних щорічних відпусток не «згорають»  

Якщо працівник не ходив у відпустку 5 років, що може зробити підприємство?

Індексація зарплати є обов'язковою, в іншому випадку - штраф 

Чи обов'язково індексувати зарплату? Хто перевіряє дотримання законодавства щодо індексації та які штрафні санкції за його порушення передбачено? Чи поширюється мораторій на перевірки на індексацію в 2015 — 2016 рр.?

Несвоєчасне відображення накладної в Єдиному реєстрі не впливає на податковий кредит 

Податкова накладна виписана 30.04.2015, зареєстрована -10.05.2015 р. Але фактично в реєстрі ПН отримана покупцем 17.06.15 р. У якому місяці необхідно було провести цю податкову накладну?

Занижено податкові зобов'язання з єдиного податку: сплачуємо недоплату та штраф 

Занижено податкові зобов'язання до сплати у декларації єдиного податку. Як платнику самостійно нарахувати штраф і пеню у разі виправлення помилки через уточнюючий розрахунок? В які строки слід сплатити санкції?

Продавці інтернет-магазинів зобов'язані видавати клієнтам розрахунковий документ 

Який розрахунковий документ слід видавати при оплаті через Інтернет?

Податкова накладна на суму програмних так консультаційних послуг нерезиденту не виписується 

Як оформити податкову накладну на програмні та консультаційні послуги (фізичного перетину кордону товарами немає), які надало наше підприємство нерезиденту за кордоном України?

Чітко визначеного строку реєстрації Книги обліку доходів немає 

Підприємець на 2 групі єдиного податку почав працювати з жовтня 2014 року, але й досі не зареєстрував у податковій Книгу обліку доходів. При цьому веде її та звітує згідно з даними цієї книги. Як виправити ситуацію? Які будуть штрафи?

Положення про військово-транспортний обов’язок на орендарів не поширюється 

На підприємтсві є легкові авто та будівельна техніка (автомобільні крани), орендована у підприємця. Чи потрібно подавати звіт по воєнкомату чи це робить власник? Чи попадаємо ми під дію Положення про транспортно-військовий обов'язок?

Датою відображення податкового кредиту на підставі касового чеку є дата авансового звіту 

На яку дату формується податковий кредит на підставі податкових накладних та документів, які дають право на формування податкового кредиту без отримання податкової накладної, що додаються працівником до авансового звіту та за яких умов?

Накладні 2014 року можна включити до податкового кредиту не пізніше грудня 2014 року 

Податковий кредит перевищує ПЗ, тому підприємство не сплачує ПДВ. З'явились податкові накладні, які не були включені в минулі періоди 2014 року. Треба ще збільшити дане від'ємне значення. Як це зробити?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»