• Посилання скопійовано

Що почитати на вихідних: 10 найпопулярніших статей з початку березня

Сподіваємось, вам є чим зайнятись у ці святкові травневі дні, окрім роботи. Але якщо ви аж раптом скучили саме за нею, а нових статей, консультацій та новин не так вже й багато, почитайте десять найпопулярніших матеріалів редакції за останні два місяці — цілком можливо, що ви щось пропустили і от тепер зможете надолужити.

Що почитати на вихідних: 10 найпопулярніших статей з початку березня

1. Нові розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму з 1 травня: на що вони впливатимуть?

35 тис. переглядів

З 1 травня 2016 року діють нові розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму — 1450 грн. Фахівці редакції докладно розглянули, на що впливатимуть зміни: індексація зарплати, нарахування лікарняних та декретних, розмір мінімального і максимального страхового внесків тощо. 

 

2. Комплексні перевірки-2016: знайди себе знову
31 тис. переглядів

Донедавна План комплексних перевірок на 2016 рік виглядав як величезна таблиця на 13 тисяч рядків у форматі XLS, але з середини березня перевірити, чи є ваше підприємство в списку, стало простіше — через пошукову систему на офіційному сайті Мінекономрозвитку.

 

3. За які порушення штрафуватиме Держпраці
29 тис. переглядів

Якщо раніше за порушення законодавства про працю роботодавець особисто ніс адміністративну відповідальність, то відтепер фінансові санкції застосовуватимуть і до підприємства (від 1378 за «порушення інших вимог трудового законодавства» до 41340 грн за допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору).

 

4. Нова форма авансового звіту! Вже з 19 квітня!
29 тис. переглядів

Мінфін виклав в новій редакції Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт. Проте лякатися не варто — зміни не суттєві і пов’язані із встановленням з 01.01.2016 р. єдиної ставки ПДФО у розмірі 18%.

 

5. Наказ про прийняття на роботу: вимоги до оформлення
23 тис. переглядів

Згідно з ч. 3 ст. 24 КЗпП працiвник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу. Ми розглянули усі тонкощі оформлення наказу про прийняття на роботу з метою визнання його трудовим договором.

 

6. Індексація зарплати у березні-квітні 2016 року: консультує Мінсоцполітики
23 тис. переглядів

Фахівці міністерства надали консультацію щодо індексації зарплати в березні-квітні 2016 року, під час здійснення якої слід керуватися Законом про індексацію та Порядком №1078.

 

7. Особливості заповнення рядка «Військовий збір» у розділі II форми №1ДФ
21 тис. переглядів

До листопада минулого року у підкатегорії 103.25 «ЗІР» було наведено роз’яснення податківців, згідно з яким у розділі ІІ форми №1ДФ потрібно вказувати тільки ті доходи, які підлягають оподаткуванню військовим збором. А вже з 6 листопада 2015 р. ДФС змінила свою точку зору: у рядку «Військовий збір» відображається загальна сума нарахованого доходу. Розбираємось у ситуації.

 

8. Держпраці про нюанси ведення табеля обліку робочого часу
22 тис. переглядів

Фахівці Держпраці в Івано-Франківській області нагадали: ведення табеля обліку робочого часу є обов'язковим (в тому числі і для підприємств з невеликою чисельністю працівників).

 

9. Готуємо та подаємо звітність за I квартал 2016 року
19 тис. переглядів

Не встигли бухгалтери оговтатися від здавання річної звітності, як вже час готувати звітність за I квартал 2016 року. Редакція оновила відповідну тематичну сторінку, де ви знайдете все необхідне: бланки, довідники, консультації, а також тематичні добірки публікацій «Дебету-Кредиту» з питань підготовки та подання окремих видів звітності.

 

10. Що нас чекає першого (і не тільки) травня
20 тис. переглядів

Підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, нові тарифи на електрику та газ, нова форма Звіту про використання КОРО, звітність I кв. 2016 року... та багато іншого. Редакція «Дебету-Кредиту» підготувала спеціальний матеріал, у якому докладно описала: що ж чекає на нас у травні. 

 

До зустрічі вже у вівторок. 
Ваш «Дебет-Кредит»

 


Сподобалась стаття?

Зареєструйтесь на сайті і раз на тиждень, зранку у понеділок, отримуйте на свою поштову скриньку листа від редакції із темою «Головне за тиждень».

Стисло і зрозуміло ми пишемо про найголовніше з того, що сталося минулого тижня і чого Вам очікувати у найближчі п`ять робочих днів. А, отже, Ви ніколи не пропустите усе дійсно найважливіше!

Зареєструватись і отримувати листи від редакції! 


 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»