• Посилання скопійовано

Нацбанк ввів для банків ряд послаблень

Національний банк України ввів для банків ряд послаблень у зв’язку з падінням курсу гривні після 6 лютого

Нацбанк ввів для банків ряд послаблень

Національний банк України (НБУ) ввів для банків ряд послаблень у зв’язку з падінням курсу гривні після 6 лютого.

Відповідне рішення закріплене постановою НБУ від 24 лютого №129.

“Не застосовувати до банків заходів впливу за порушення економічних нормативів мінімального розміру регулятивного капіталу (Н1), достатності (адекватності) регулятивного капіталу (Н2) …. Пов’язані з переоцінкою рахунків в іноземній валюті та банківських металах у зв’язку із зростанням після 6 лютого 2015 курсу інвалют до національної валюти України та/або викликані формуванням резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями”, – вказується в документі.

Згідно з постановою, таке пом’якшення також поширюється на Нормативи поточної ліквідності (Н5), короткострокової ліквідності (Н6), максимального розміру кредитного ризику на одного контрагента (Н7), великих кредитних ризиків (Н8), максимального розміру кредитів, гарантій та поручительств, наданих одному інсайдеру (Н9), максимального сукупного розміру кредитів, гарантій та поручительств, наданих інсайдерам (Н10), ліміту загальної короткої відкритої валютної позиції.

Разом з тим, таке послаблення вимог буде доступно при дотриманні банками ряду умов, зокрема, дотримання нормативів Н7, Н8, Н9, Н10 на дату укладення договору/здійснення операції.

Постанова набирає чинності з 26 лютого і буде діяти до 1 січня 2019 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»