• Посилання скопійовано

НКЦПФР хоче змінити порядок визначення біржового курсу

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку підготувала рішення «Про внесення змін до Порядку визначення біржового курсу цінного папера»

НКЦПФР хоче змінити порядок визначення біржового курсу

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) підготувала рішення «Про внесення змін до Порядку визначення біржового курсу цінного папера».

За словами Ірини Устенко, директора Департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР, основною метою внесення змін є розширення бази розрахунку біржового курсу, яка б дозволяла визначити справжню ринкову вартість  більшої кількості цінних паперів, та унеможливила штучне формування ринкової ціни. З пропозиціями щодо зміни підходів до розрахунку біржового курсу до Комісії звернулись учасники фондового ринку. Комісія, постійно намагаючись іти назустріч побажанням профучасників, проаналізувала їхні коментарі та внесла до проекту рішення.

«В першу чергу, даними змінами до бази розрахунку біржового курсу включається біржовий контракт, строк виконання якого не перевищує трьох робочих днів з моменту укладання договору,що відповідає вимогам Закону України «Про депозитарну систему»,а також встановлено норму щодо укладання біржового контракту на підставі безадресної заявки. Сподіваємось, що спільними зусиллями ми зробили процедуру визначення біржового курсу цінного паперу більш ефективною та якісною», - зауважила пані Устенко.

Нагадаємо, що метою розробки регуляторного акта є забезпечення реалізації положень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів» та встановлення єдиного порядку функціонування фондових бірж.

Найближчим часом проект рішення буде оприлюднено на офіційному сайті Комісії, де всі охочі зможуть ознайомитись з його текстом та надати ґрунтовні пропозиції.

 

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»