• Посилання скопійовано

Нацбанк вніс зміни до Положення про електронні гроші

Користувачі - суб'єкти господарювання мають право отримувати електронні гроші виключно в обмін на безготівкові кошти

 Нацбанк вніс зміни до Положення про електронні гроші

Нацбанк постановою від 19.06.2014 р. №378 вніс зміни до Положення про електронні гроші в Україні та Тарифів на послуги з реєстрації та ліцензування, що надаються Національним банком України.

Внесеними змінами до Положення передбачено, що банк має право надавати своїм клієнтам, у тому числі шляхом укладення з юрособами агентських договорів, такі фінансові послуги у сфері використання електронних грошей:

1) розповсюдження електронних грошей;

2) здійснення обмінних операцій з електронними грошима;

3) надання засобів поповнення електронними грошима електронних пристроїв;

4) приймання електронних грошей в обмін на готівкові/безготівкові кошти.

Крім цього, уточнено, що користувачі - фізособи мають право використовувати електронні гроші для здійснення оплати товарів, а також переказувати електронні гроші іншим користувачам - фізособам. Користувачі - фізособи мають право переказувати електронні гроші іншим користувачам - фізособам з використанням наперед оплачених карток у сумі до 500 грн. на день та не більше 4000 грн. протягом одного місяця.

Користувачі - суб'єкти господарювання мають право отримувати електронні гроші виключно в обмін на безготівкові кошти. Користувачі - суб'єкти господарювання мають право використовувати електронні гроші лише для здійснення оплати товарів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»