• Посилання скопійовано

Оновлено критерії оцінки ступеня ризику від діяльності з виготовлення бланків ЦП

Кабмін затвердив нові критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження діяльності з виготовлення бланків цінних паперів

Оновлено критерії оцінки ступеня ризику від діяльності з виготовлення бланків ЦП

Кабмін постановою від 20.08.2014 р. №412 виклав в новій редакціїї критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з виготовлення бланків цінних паперів, документів суворої звітності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю). Тепер критерії встановлені тільки для діяльності з виготовлення бланків цінних паперів.

Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з виготовлення бланків цінних паперів, є:

1) рівень організації виробничого процесу, що надає можливість виготовлення підприємством бланків цінних паперів;

2) дотримання ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виготовлення бланків цінних паперів, затверджених Мінфіном;

3) наявність порушення схем захисту, розроблених для окремого виду бланка цінного папера, що виявлено під час проведення експертизи контрольних примірників бланків цінних паперів.

Планові заходи державного нагляду за додержанням суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері виготовлення бланків цінних паперів здійснюються з такою періодичністю:

- з високим ступенем ризику - не частіше одного разу на рік;

- із середнім ступенем ризику - один раз на три роки;

- з незначним ступенем ризику - один раз на п’ять років.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»