• Посилання скопійовано

В Україні запровадили ще один курс долара

Назвали його «індикативним» і будуть щодня стежити, щоб банки від нього не відхилялися

В Україні запровадили ще один курс долара

Нацбанк у листі від 24.09.2014 р. № 24-008/54205 повідомив, що з метою стабілізації панічних настроїв населення та запобігання розхитуванню фінансової системи держави прийнято рішення про встановлення індикативного валютного курсу долара США до гривні. Нагадаємо, що досі було три види курсів: офіційний, міжбанківський та готівковий. 

Нацбанк буде щоденно розміщувати інформацію про індикативний курс, а також індикативні курси інших основних валют, з якими здійснюються операції на міжбанківському валютному ринку України, на своїй сторінці в інформаційній системі Thomson-Reuters NBU01.

Індикативний курс гривні до іноземних валют є орієнтиром, який банки можуть брати до уваги під час здійснення операцій на міжбанківському валютному ринку України.

Нацбанк сподівається, що цей захід буде сприйнятий банківською спільнотою з розумінням як тимчасовий і допоможе стабілізувати ситуацію на валютному ринку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»