• Посилання скопійовано

Мінфін про застосування довіреностей при одержанні цінностей

При документальному оформленні госпоперацій, веденні бухобліку та складанні фінзвітності слід керуватися Законом України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні"

Мінфін про застосування довіреностей при одержанні цінностей

Міністерство фінансів України у листі від 29.09.2014 р. №31-11410-08-10/24926 роз'яснило питання щодо застосування довіреностей при одержанні цінностей, та повідомляє.

Питання застосування довіреностей при одержанні цінностей регулюється Інструкцією про порядок реєстрації виданих, повернутих і використаних довіреностей на одержання цінностей, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 16 травня 1996 року №99.

Відповідно до Інструкції сировина, матеріали, паливо, запчастини, інвентар, худоба, насіння, добрива, інструмент, товари, основні засоби та інші товарно-матеріальні цінності, а також нематеріальні активи, грошові документи і цінні папери відпускаються покупцям або передаються безплатно тільки за довіреністю одержувачів.

Проте, Мінфін звертає увагу, що листи Міністерства фінансів України, у тому числі про які йдеться у зверненні, не встановлюють норм права, а мають лише інформаційно-роз'яснювальний характер.

Тому, при документальному оформленні господарських операцій, веденні бухгалтерського обліку та складанні фінансової звітності слід керуватися Законом України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку та іншими нормативно-правовими актами, затвердженими Міністерством фінансів України.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»