• Посилання скопійовано

НБУ тимчасово заборонив банкам купувати валюту за дорученням клієнтів

Також визначено граничний розмір щоденної покупки валюти банками за власними операціями

НБУ тимчасово заборонив банкам купувати валюту за дорученням клієнтів

Національний банк до 27 лютого 2015 року включно заборонив уповноваженим банкам здійснювати купівлю іноземної валюти за дорученням клієнтів (у тому числі за заявами, що були подані до набрання чинності цієї постанови).

Внесено зміни до постанови НБУ від 01.12.2014 р. №758 «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України» (втрачає чинність 04.03.2015 р.), відповідно до яких кошти з окремого рахунку 2900 «Кредиторська заборгованість за операціями з купівлі-продажу іноземної валюти, банківських та дорогоцінних металів для клієнтів банку» можуть бути перераховані для купівлі інвалюти не раніше четвертого операційного дня з дня зарахування гривень на цей рахунок, а не третього, як раніше. Змінами до постанови НБУ від 23.02.2015 р. №124 «Про особливості здійснення деяких валютних операцій» початок виконання уповноваженими банками підтверджених авансових платежі в інвалюті за ЗЕД-контрактами на імпорт на суму понад 50 тис. доларів США (або еквівалент цієї суми) перенесено з третього операційного дня з дня подання уповноваженим банком інформації про ці платежі в реєстрі на четвертий операційний день.

Крім цього, встановлено, що уповноважені банки мають право здійснювати власні операції з купівлі безготівкової іноземної валюти за гривні в межах установлених лімітів відкритої валютної позиції у сумі, що не перевищує 0,5% від розміру.

Постанова НБУ №130 чинна з 25.02.2015 р.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»