• Посилання скопійовано

Нацбанк продовжив деякі обмеження щодо продажу та переказу валюти

Національний банк України продовжив до 3 червня 2015 р. заборону на продаж валюти населенню більш ніж на 3 тис. грн на добу, а також заборону на переказ за кордон валюти на понад 150 тис. грн.

Нацбанк продовжив деякі обмеження щодо продажу та переказу валюти

Нацбанк постановою від 03.03.2015 р. №160 продовжив заборону на продаж валюти населенню більш ніж на 3 тис. грн на добу, а також  заборону на переказ за кордон валюти на понад  150 тис. грн. до 3 червня 2015 року.

Так, одній особі дозволено здійснювати операції з продажу готівкової іноземної валюти або банківських металів в один операційний (робочий) день у сумі, що не перевищує в еквіваленті 3 000 гривень у межах однієї банківської установи.

За дорученням фізосіб за межі України здійснюються перекази іноземної валюти за поточними валютними неторговельними операціями: без підтвердних документів з поточного рахунку в іноземній валюті або без його відкриття - суму, що в еквіваленті не перевищує 15 000 гривень в один операційний (робочий) день.  

Фізичні особи-нерезиденти здійснюють такі перекази на підставі документів, що підтверджують джерела походження коштів; з поточного рахунку в іноземній валюті - на суму, що в еквіваленті перевищує 15 000 гривень, але не більше 150 000 гривень в місяць.

Фізичні особи-резиденти здійснюють такі перекази виключно на підставі підтвердних документів. 

Крім цього, видача готівкових грошових коштів в межах України за електронними платіжними коштами, емітованих як резидентами, так і нерезидентами, здійснюється виключно в гривнях.

Встановлено також заборонену на купівлю, перерахування іноземної валюти з метою проведення операції з повернення за кордон іноземному інвестору дивідендів.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»