• Посилання скопійовано

Пенсійний збір за купівлю валюти для погашення кредитів не справляється

Нацбанк встановив порядок проведення операцій з купівлі фізичними особами-резидентами готівкової іноземної валюти для погашення кредитів

Пенсійний збір за купівлю валюти для погашення кредитів не справляється

Нацбанк постановою від 09.04.2015 року № 220 установив порядок проведення операцій з купівлі фізичними особами-резидентами готівкової іноземної валюти для погашення кредитів в іноземній валюті, одержаних ними від уповноважених банків.

Так, встановлено, що збір на обов’язкове державне пенсійне страхування не сплачується з операцій з купівлі фізичними особами-резидентами готівкової іноземної валюти для погашення кредитів, у тому числі для сплати процентів, нарахованих за користування цим кредитом.

Банк здійснює продаж готівкової іноземної валюти в сумі, що не перевищує обсяг зобов’язань в іноземній валюті фізичної особи-позичальника за кредитним договором. Банк зобов’язаний забезпечити контроль за неухильним дотриманням фізичною особою-резидентом вимоги щодо цільового використання купленої готівкової іноземної валюти на цілі виконання власних зобов’язань цього позичальника в іноземній валюті за кредитним договором, укладеним з уповноваженим банком-кредитором.

У квитанції про здійснення валютно-обмінної операції додатково зазначаються інформація про те, що іноземна валюта куплена для погашення кредиту, номер та дата відповідного кредитного договору, що є підставою для купівлі іноземної валюти.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»