• Посилання скопійовано

Скандальний законопроект про кредити спрямовано на третє читання

Документ припускає реструктуризацію валютних позик за курсом 5-8 грн/$

Скандальний законопроект про кредити спрямовано на третє читання

Законопроект № 1558-1 «О реструктуризации обязательств по кредитам в иностранной валюте» направлен на третье чтение. На сайте Верховной Рады сменился статус проекта закона. 

Скандальный законопроект предполагает принудительную реструктуризацию обязательств физических лиц по кредитам в инвалюте по курсу на момент их получения. Сумма задолженности при этом не ограничивается. 

Верховная Рада проголосовала за его принятие в первом чтении 9 апреля, во втором – 21 мая. Законопроект получил поддержку 229 депутатов при 226 минимально необходимых. Примечательно, что сразу после голосования ряд депутатов решили отозвать свои голоса. 

Законопроект был внесен в Раду под давлением валютных заемщиков, заявляющих о невозможности обслуживать свои кредиты после девальвации гривны. Его принятие во втором чтении вызвало серьезную общественную дискуссию.  

Джерело: Мінфін

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»