• Посилання скопійовано

НБУ планує зняти всі адміністративні обмеження до квітня 2016 року

Також пріоритетом для Нацбанку є скасування заборони на оплату дивідендів за кордон

НБУ планує зняти всі адміністративні обмеження до квітня 2016 року

Національний банк запланував зняти всі адміністративні обмеження до квітня 2016 року.

Про це повідомила голова Нацбанку Валерія Гонтарева.

"У квітні ми погодили з МВФ "дорожню карту", у якій запланували до квітня 2016 року зняти всі введені обмеження", - сказала вона.

Зі слів голови НБУ, у цей час процес зняття обмежень уповільнюється переговорами із кредиторами, тому що для переходу до наступного етапу зняття обмежень необхідне завершення переговорів про реструктуризацію.

При цьому Гонтарева озвучила першочергові для зняття адмінобмеження.

"Зняття ліміту на купівлю валюти (до 3 тисяч гривень на день) і видачу валютних депозитів (до 15 тисяч гривень на день) - один із пріоритетів", - наголосила вона.

Також пріоритетом для Нацбанку є скасування заборони на оплату дивідендів за кордон.

Як повідомлялося, Національний банк і Міжнародний валютний фонд погодили 4 умови для того, щоб скасувати адміністративні обмеження на валютному ринку.

Цими умовами є: акумулювання НБУ резервів, рекапіталізація банків, вихід "Нафтогазу" на ринок з купівлею валюти і закінчення реструктуризації країною боргів.

Джерело: «Українські Новини»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»