• Посилання скопійовано

Нацбанк посилить вимоги для пунктів обміну валют

Національний банк планує встановити вимоги щодо прозорості структури власності небанківських установ, що здійснюють діяльність з обміну валют

Нацбанк посилить вимоги для пунктів обміну валют

Очікується, що такі вимоги будуть аналогічні тим, що висуваються до банків.

"За останні два роки Національний банк не видав жодної ліцензії на здійснення валютно-обмінних операцій. Це дуже складний ринок, що може безпосередньо впливати на фінансову стабільність держави. Останнім часом ми бачили багато зловживань, пов'язаних із "сірим" або "чорним" ринком валюти, шахрайством тощо. Тому ми плануємо до кінця року врегулювати низку питань стосовно вимог до таких установ", − заявив перший заступник Голови Національного банку Олександр Писарук.

За його словами, будуть запроваджені додаткові вимоги щодо капіталу таких небанківських установ, прозорості їх структури, ділової репутації власників. Національний банк також приділяє значну увагу підвищенню рівня безпеки пунктів обміну валют та їх клієнтів – будуть посилені вимоги до приміщень, захищеності кас та сейфів. Крім того, кожен пункт обміну валют повинен бути обладнаний реєстратором розрахункових операцій (РРО).

"Це чергові дії Національного банку із забезпечення прозорості та стабільності фінансової системи України. Ми бачимо значне просування в питанні прозорості банків і будемо застосовувати цей досвід на пов'язаних ринках", − зазначив Олександр Писарук.

На сьогодні в Україні діяльністю з обміну валют займаються чотири небанківські установи через близько 1850 структурних підрозділів.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»