• Посилання скопійовано

Нацбанк оприлюднив проект програми реформ фінансового сектору

Проект Комплексної програми розвитку фінансового ринку України на 2015-2020 роки запропоновано до публічного обговорення

Нацбанк оприлюднив проект програми реформ фінансового сектору

Цільова команда з реформування фінансового сектору України у складі представників регуляторів фінансового та банківського ринків, а також профільних організацій, пропонують до публічного обговорення проект Комплексної програми розвитку фінансового ринку України на 2015-2020 роки.

Комплексна програма має на меті забезпечення сталого розвитку фінансового ринку, в тому числі, шляхом досягнення рівня та вимог Європейського Союзу у цьому напрямку.

«Активна робота цільової команди з реформування фінсектору над проектом програми розвитку тривала з початку березня. Представники регуляторів та банківського ринку об’єднали свої зусилля для створення сучасної та дієвої програми та наразі запрошують фахівців, експертне середовище та широку громадськість до публічного обговорення», - прокоментував публікацію проекту керівник цільової команди реформ,заступник Голови Національного банку України Владислав Рашкован.

Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв щодо проекту програми заявив наступне: «Зазначу, що завдяки плідній та ефективній роботі висококваліфікованих фахівців з фінансового та банківського секторів нам вдалось розробити чіткий механізм модернізації вітчизняної фінансової системи на найближчі роки, пріоритетним завданням якого є втілення найкращих європейських стандартів та практик в український фінансовий сектор. Я переконаний, що тісна взаємодія з ринковою спільнотою, яка передбачає врахування її думок і коментарів в процесі підготовки програми, дасть нам можливість отримати бажані результати для їх подальшої реалізації».

Проект комплексної програми був підготовлений цільовою командою реформ, до якої увійшли: 

- представники Національного банку України - заступник Голови Національного банку Владислав Рашкован (керівник цільової команди реформ) та начальник управління стратегії та реформування банківської системи Михайло Відякін;

- радник Міністра фінансів України з банківських питань Юрий Блащук;

- представники Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку – Голова Комісії Тимур Хромаєв, член Комісії Юрій Буца, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства Максим Лібанов;

- представники Національної комісії‚ що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг – Голова Комісії Ігор Пашко та член Комісії Ольга Гурбич;

- представники Незалежної асоціації банків України - Голова Ради Роман Шпек та член Ради Тарас Кириченко;

- заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик.

Робота цільової команди реформ регламентована протоколом засідання Національної ради реформ під головуванням Президента України П.О. Порошенко.

Зараз ми запрошуємо профільні асоціації та експертів ринку проаналізувати проект програми на сайті реформ та долучитися до обговорення за допомогою коментарів на сайті reforms.in.ua 

або шляхом внесення правок та коментарів у сам документ у термін до 1 квітня.

Затвердження Комплексної програми розвитку фінансового ринку України на 2015-2020 роки планується на засіданні Національної ради реформ.

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»