• Посилання скопійовано

При обчисленні середньої зарплати для виплати лікарняного враховується премія за 9 місяців

Мінсоцполітики в своєму листі від 30.08.2013 р. № 472/18/99-1 надала роз'яснення стосовно того, чи враховуються премії за 9 місяців при обчисленні середньої зарплати

При обчисленні середньої зарплати для виплати лікарняного враховується премія за 9 місяців

Як роз'яснює Мінсоцполітики, середня зарплата для розрахунку допомоги по ТВП відповідно до п. 7 Порядку №1266 (далі - Порядок) обчислюється, виходячи з нарахованої зарплати за видами виплат (основна та додаткова зарплата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати).

Єдиним документом, що визначає складові фонду оплати праці є Інструкція № 5.

Фонд основної зарплати (винагороди за виконану роботу відповідно до встановлених норм праці) визначений пунктом 2.1 Інструкції

До фонду додаткової зарплати відносяться доплати, надбавки, гарантійні та компенсаційні виплати, передбачені чинним законодавством, премії, пов’язані з виконанням виробничих завдань і функцій, премії та винагороди, в тому числі за вислугу років, що мають систематичний характер незалежно від джерел фінансування (п. 2.2 Інструкції).

Вищезазначені виплати відповідно до Порядку мають бути включені в повному обсязі для розрахунку страхових виплат, у тому місяці, в якому були нараховані.

Лише заохочувальні та компенсаційні виплати, які мають одноразовий характер, та виплати, що не передбачені актами законодавства або провадяться понад встановлені зазначеними актами норми, мають включатися до розрахунку середньої заробітної плати для призначення допомоги з тимчасової непрацездатності відповідно до пункту 9 Порядку.

Перелік таких виплат визначено пунктом 2.3 Інструкції, до яких, на думку Мінсоцполітики, не належать премії за 9 місяців за рахунок економії фонду оплати праці.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»