• Посилання скопійовано

Роз’яснено порядок оплати лікарняного під час простою підприємства

Листки непрацездатності, які припадають на період простою, працівникам має бути оплачено за робочі дні за графіком роботи цих працівників, що пропущені через хворобу

Роз’яснено порядок оплати лікарняного під час простою підприємства

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності роз’яснив порядок надання допомоги по тимчасовій непрацездатності під час простою підприємства не з вини працівника.

Керуючись роз'ясненнями Міністерства соціальної політики України, Фонд повідомляє, що незалежно від того, чи тимчасова непрацездатність працівника настала до початку простою, чи у період простою та продовжується після його закінчення, оплата днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві, здійснюється на загальних підставах.

Отже, листки непрацездатності, які припадають на період простою, працівникам має бути оплачено за робочі дні (години) за графіком роботи цих працівників, що пропущені через хворобу.

Іншої оплати днів тимчасової непрацездатності під час простою підприємства не з вини працівника діючим законодавством не передбачено (Лист ФСС з ТВП від 09.04.2014 р. №5.1-31-767).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»