• Посилання скопійовано

Урядовці хочуть створити реєстр підприємств з боргами по зарплаті

Зареєстровано проект Закону, спрямований на боротьбу із зростанням заборгованості по заробітній платі в Україні

Урядовці хочуть створити реєстр підприємств з боргами по зарплаті

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону від 11.12.2014 р. №1443 "Про заходи із забезпечення погашення заборгованості по заробітній платі".

Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, створює та веде Реєстр підприємств, що мають заборгованість із заробітної плати.

До Реєстру включаються підприємства, установи, організації усіх форм власності, які відповідають хоча б одному із таких критеріїв:

1) мають заборгованість перед своїми працівниками, сума якої становить не менше 50000 гривень;

2) мають заборгованість перед своїми працівниками протягом 2 місяців підряд незалежно від суми заборгованості.

Відомості про керівників підприємств, включених до Реєстру, вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України.

Протягом 3 місяців проводиться фінансовий аудит щодо всіх боржників, включених до Реєстру, із залученням Держпраці та правоохоронних органів.

За результатами фінансового аудиту вживаються заходи, спрямовані на погашення заборгованості із заробітної плати та притягнення винних осіб до відповідальності.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»