• Посилання скопійовано

Нерегулярні надбавки: порядок індексації

Якщо надбавка була встановлена, а потім деякий час не виплачувалася, і знову була встановлена працівнику в такому самому розмірі, то це не підстава вважати, що місяць повторного встановлення є базовим

Нерегулярні надбавки: порядок індексації

Мінсоцполітики у листі від 27.01.2015 р. №69/13/84-15 нагадало, що надбавки, які не мають разового характеру і передбачені чинним законодавством є об’єктами індексації і збільшення їх розміру впливає на визначення базового місяця.

Встановлення надбавок за високі досягнення у праці, за складність, напруженість у роботі, за виконання особливо важливої роботи у розмірі до 50 % посадового окладу передбачено постановою Кабінету Міністрів №1298 та наказом Міносвіти №557.

Тобто, місяць коли вперше встановлюється така надбавка та місяць, в якому збільшується відсоток цієї надбавки порівняно з попереднім періодом, вважається базовим при обчисленні індексу споживчих цін для проведення індексації.

У разі, якщо надбавка була встановлена, а потім деякий час не виплачувалася, і знову була встановлена працівнику у такому ж розмірі, то місяць повторного встановлення надбавки не є підставою вважати місяць базовим.

Якщо розмір надбавки зменшується, а потім надбавка знову встановлюється працівнику в такому ж розмірі, базовий місяць не змінюється.

При цьому місяць, в якому відбувається підвищення грошових доходів працівників у зв’язку із розширенням зони обслуговування, збільшенням обсягу робіт, суміщенням професій (посад), виконанням обов’язків тимчасово відсутнього працівника, а також за рахунок збільшення розміру премії, не вважається базовим під час обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»