• Посилання скопійовано

Уряд запланував підвищення прожиткового мінімуму з 1 грудня

Уряд запланував підвищення мінімальних соціальних стандартів і прожиткового мінімуму з 1 грудня 2015 року

Уряд запланував підвищення прожиткового мінімуму з 1 грудня

Незважаючи на війну і економічну кризу, Уряд запланував підвищення мінімальних соціальних стандартів і прожиткового мінімуму з 1 грудня 2015 року. Про це сказав Міністр соціальної політики Павло Розенко.

«У тій ситуації, яка склалася зараз в Україні, навіть ці 13% - це дуже амбітні плани», - зазначив він.

За словами Павла Розенка, соціальна політика є наслідком економічної політики.  «Ми можемо витрачати на соціальну політику рівно стільки, скільки дає економіка. Тому головне завдання влади – запустити економіку. І всі реформи, започатковані зараз, спрямовані саме на це», - зауважив він.

Коментуючи питання прожиткового мінімуму, Павло Розенко зауважив, що відповідний набір товарів, послуг  і продуктів харчування був затверджений ще у 2000 році. «Згідно з законом прожитковий мінімум має переглядатися кожні 5 років. Але жодного разу за 15 років  він не переглядався. Більше того, останні 10 років прожитковий мінімум жодного разу не формувався за відповідною методикою. Він фактично встановлюється відповідно до економічних можливостей держави, виходячи  із того фінансування, яке є в держбюджеті», - пояснив Павло Розенко, наголосивши, що Уряд планує переглянути не лише розмір прожиткового мінімуму, а й набір споживчого кошика, оскільки той, що є зараз, вже давно «морально застарів».

Джерело: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»