• Посилання скопійовано

Депутати пропонують дозволити працівникам самостійно вибирати банк для отримання зарплати

Законопроектом пропонується заборонити будь-яким способом обмежувати працівника вільно обирати установу банку для виплати заробітної плати

Депутати пропонують дозволити працівникам самостійно вибирати банк для отримання зарплати

Депутати Верховної Ради Ігор Луценко (фракція “Всеукраїнське об’єднання” Батьківщина “) та Ярослав Маркевич (фракція” Об’єднання “Самопоміч”) пропонують парламенту дозволити працівникам самостійно вибирати банківську установу для отримання заробітної плати.

Про це йдеться в законопроекті №2287а, зареєстрованому в Раді 3 липня.

Зокрема, для отримання заробітної плати через установи банків працівникові пропонується особисто відкривати в обраному ним банку окремий поточний рахунок для зарахування заробітної плати, стипендії, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат.

Згідно з документом, про відкриття такого рахунку банк буде зобов’язаний письмово повідомляти роботодавця не пізніше наступного робочого дня після відкриття такого рахунку.

Працівник матиме право в будь-який час відкрити рахунок в іншому банку.

Крім того, пропонується заборонити будь-яким способом обмежувати працівника вільно обирати установу банку для виплати заробітної плати.

Порушення даної норми спричинятиме накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 30 до 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (один такий мінімум нині становить 17 гривень).

Як повідомляло агентство, з першого січня Рада встановила ставку на доходи фізичних осіб 15% на зарплати до 10 мінімальних і 20% – більше 10 мінімальних зарплат.

Джерело: Українська правда

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»