• Посилання скопійовано

Індексація зарплати: роз'яснено окремі нюанси

Виплата надбавок за складність і напруженість у роботі, а також премій здійснюється у межах затвердженого фонду оплати праці

Індексація зарплати: роз'яснено окремі нюанси

Мінсоцполітики у листі від 14.05.2015 р. №2436/1/10-15/10 розглянуло питання щодо індексації заробітної плати та повідомив.

1. У разі коли особа працює неповний робочий час, сума індексації визначається із розрахунку повного робочого часу, а виплачується пропорційно відпрацьованому часу. 

2. Доплати, які не мають разового характеру і передбачені чинним законодавством, є об'єктами індексації, зокрема доплата за класне керівництво, і збільшення їх розміру впливає на визначення базового місяця. 

3. Місяць, в якому відбувається підвищення грошових доходів працівників, зокрема у зв'язку з виконанням обов'язків тимчасово відсутнього працівника, не вважається базовим під час обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації (у разі, коли не відбувається підвищення тарифної ставки (окладу)). 

4. Чинним законодавством не передбачено черговість виплат сум індексації, надбавок та премій, що виплачуються у межах фонду оплати праці. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»