• Посилання скопійовано

Індексація грошових доходів - у роз'ясненні Мінфіну

Проведення у поточному році індексації грошових доходів населення має здійснюватися після прийняття Кабінетом Міністрів України відповідної постанови

Індексація грошових доходів - у роз'ясненні Мінфіну

Мінфін у листі від 24.06.2015 р. №31-09010-09-8/21023 роз'яснив питання щодо проведення у поточному році індексації грошових доходів населення.

Так, згідно з Законом "Про Державний бюджет України на 2015 рік", а також Законом №76-VII Кабінету Міністрів доручено розробити та затвердити у 2015 році особливий порядок проведення індексації грошових доходів населення.

У разі проведення індексації без урахування наявного фінансового ресурсу у ІІ півріччі поточного року виникне заборгованість із виплати заробітної плати, грошового забезпечення, пенсійний та соціальних виплат.

Крім того, спрямування додаткових бюджетних коштів на індексацію грошових доходів населення поставить під загрозу фінансове забезпечення витрат на проведення антитерористичної операції та обороноздатності країни у цілому.

На сьогодні Міністерством соціальної політики розробляється проект постанови Кабінету Міністрів України "Про особливий порядок індексації грошових доходів населення у 2015 році та внесення змін до Порядку проведення індексації грошових доходів населення".

Проведення у поточному році індексації грошових доходів населення має здійснюватися після прийняття Кабінетом Міністрів України вказаної постанови.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»