• Посилання скопійовано

Чи обов'язково молодому спеціалісту, який навчався за держзамовленням, відпрацьовувати 3 роки

Мін'юст надав роз'яснення щодо можливості звільнитися за власним бажанням молодому спеціалісту, який навчався за державним замовленням.

Чи обов'язково молодому спеціалісту, який навчався за держзамовленням, відпрацьовувати 3 роки

Пунктами 614 Порядка трудоустройства выпускников высших учебных заведений, подготовка которых осуществлялась по государственному заказу, утвержденного постановлением КМУ от 22.08.96 г. № 992, установлено, что выпускник, который учился по государственному заказу, обязан отработать у заказчика не менее трех лет; в случае увольнения по собственному желанию выпускник обязан возместить в установленном порядке в государственный бюджет стоимость обучения и компенсировать заказчику все расходы.

Вместе с тем, согласно изменениям, внесенным в Порядок № 992 постановлением Кабмина от 15.04.2015 г. № 216, которые вступили в силу с 30.04.2015 г., действие Порядка № 992 распространяется на лиц, которые обучаются по специальностям медицинского профиля.

Итак, на другие специальности, кроме медицинской, действие этого Порядка начиная с 30.04.2015 г. не распространяется.

Письмо Минюста от 12.08.2015 г. № ПІ-К-2626 

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»