• Посилання скопійовано

Рівень підвищення зарплат залежатиме від кваліфікації працівника

Про це заявив Міністр соцполітики Павло Розенко, додавши, що окрім мінімальної зарплати, відбудеться «підвищення першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки»

Рівень підвищення зарплат залежатиме від кваліфікації працівника

Темпи зростання заробітних плат будуть залежати від кваліфікації працівників. Про це заявив Міністр соціальної політики України Павло Розенко. «Ми не лише механічно підвищуємо на 13% рівень мінімальної зарплати, ми намагаємося провести своєрідну реформу в підходах до оплати праці», - сказав він.

Глава Мінсоцполітики підкреслив, що, окрім мінімальної зарплати, відбудеться «підвищення першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки». «Для працівників бюджетної сфери - це дуже важливий показник, бо заробітна плата в них рахується саме від цього показника. Якщо мінімальна зарплата зростає на 13%, то зарплата працівників першого тарифного розряду зростає майже на 19%. Це означає, що для працівників з нижчою кваліфікацією, технічних працівників зарплата буде зростати меншими темпами, ніж для висококваліфікованих працівників», - пояснив він.

Урядовець також підкреслив, що кошти для підвищення мінімальних соціальних стандартів - це не емісійні, не інфляційні, а зароблені кошти, які з’явилися внаслідок проведення реформ, скорочення державних видатків, наведення порядку в державній фіскальній службі, у тому числі на митниці. «Це рішення стало остаточно можливим після того, як з’явилася визначеність у процесі переговорів з кредиторами щодо реструктуризації та відтермінування держборгу», - додав Міністр.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»