• Посилання скопійовано

Уряд врегулював оплату праці працівників держорганів у 2017 році

Мінімальний розмір посадового окладу на посадах державної служби з 1 січня 2017 року - 2000 гривень

Уряд врегулював оплату праці працівників держорганів у 2017 році

Кабмін постановою від 18.01.2017 р. № 15 завтердив:

- схему посадових окладів на посадах державної служби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції державних органів у 2017 році;

- розмір надбавок до посадових окладів за ранги державних службовців;

- перелік посад державної служби, що прирівнюються до відповідних груп оплати праці;

- Умови оплати праці працівників патронатних служб в державних органах;

- Умови оплати праці працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, і працівників Управління адміністративних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України, Управління адміністративними будинками Державного управління справами, Управління адміністративними будинками Управління справами Апарату ВРУ;

- Порядок преміювання державних службовців, які займають посади державної служби категорії “А”;

- Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям.

Таким чином, прийнятою постановою установлено мінімальний розмір посадового окладу на посадах державної служби з 1 січня 2017 року - 2000 гривень.

Окрім того, підвищено посадові оклади державним службовцям та іншим категоріям працівників державних органів від 5 до 27%.

Упорядковано віднесення посад державної служби до відповідних груп оплати праці, а також визначено єдиний підхід щодо встановлення працівникам державних органів матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та для оздоровлення під час надання щорічної відпустки у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати.

Постановою також визначено порядок виплати надбавки за вислугу років працівникам патронатної служби та працівникам державних органів, які виконують функції з обслуговування, у разі виникнення права на її підвищення.

Ця постанова набере чинності з дня її опублікування, але застосовується уже з 1 січня 2017 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»