• Посилання скопійовано

Працівник з дитиною до 6 років зараховується у квоту з працевлаштування

Мінсоцполітики роз'яснило особливості розрахунку квоти для працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії

Працівник з дитиною до 6 років зараховується у квоту з працевлаштування

Мінсоцполітики у листі від 26.03.2014 р. №135/021/106-14 зазначило, що один з батьків або особа, яка їх замінює і має на утриманні дітей віком до 6 років, віднесені до категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Підприємствам з кількістю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота у розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік.

Розрахунок квоти здійснюється роботодавцями відповідно до Порядку, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 16.05.2013 р. №271. Згідно з цим Порядком один з батьків або особа, яка їх замінює і має на утриманні одного або кількох дітей віком до 6 років, зараховується для виконання квоти роботодавцем за одним з батьків або особою, яка їх замінює.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»