• Посилання скопійовано

Від правильності відображення в табелі робочих днів залежить розмір соцвиплат

ФСС з ТВП роз'яснив нюанси виплати педагогам допомоги з загальнообов'язковим соцстрахування

Від правильності відображення в табелі робочих днів залежить розмір соцвиплат

Фонд соцстрахування з тимчасової втрати працездатності у листі від 11.06.2014 р. № 5-44/Б-944з-181 зазначив, що для окремих категорій працівників законодавством установлюється скорочена тривалість робочого часу. До таких категорій працівників належать, зокрема, педагогічні працівники. Основу їх робочого часу становить педагогічне навантаження. Якщо ж для працівника установи чи закладу освіти законодавством не передбачено скороченої тривалості робочого дня, то він становить 7 годин при шестиденному робочому тижні (41 годину на тиждень).

Для контролю за дотриманням працівниками встановленого режиму робочого часу ведеться Табель обліку використання робочого часу за типовою формою N П-5, який повинен зберігатися в установі 3 роки.

У Табелі робляться відмітки про фактично відпрацьований час, а також відхилення від нормальних умов роботи. Для відображення використаного робочого часу за кожний день у Табелі відведено два рядки:

  • один - для проставляння умовних позначень видів витрат робочого часу, в тому числі години роботи, передбачені колективним договором, тобто 7 годин;
  • другий - для запису кількості годин, тобто педагогічного навантаження.

 При цьому, оскільки оплата роботи педагогічних працівників здійснюється відповідно до обсягу педагогічного навантаження, то в Табелі повинні проставлятися години педагогічної роботи згідно з розкладом занять. Окрім цього, його може бути доповнено, наприклад, графами, що передбачають відображення періоду роботи із заміни тимчасово відсутніх учителів.

 Тобто у Табелі проставляються тільки реально проведені уроки, записані до класного журналу та Журналу заміни пропущених уроків.

 Також у ФСС з ТВП наголосили, що від правильності відображення у Табелі робочих днів, згідно з встановленим індивідуальним графіком роботи працівника, в які має нараховуватись заробітна плата, залежить розмір виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням. Якщо при заповненні Табеля не витримані вище викладені умови його заповнення, то, можливо, і виплати за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням нараховані неправильно.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»