• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики про працевлаштування іноземців в Україні

Роз'яснено деякі питання працевлаштування іноземців в Україні та можливості звернення до державної служби зайнятості

Мінсоцполітики про працевлаштування іноземців в Україні

Державний центр зайнятості Мінсоцполітики у листі від 13.02.2015 р. № ДЦ-09-964/0/6-15 роз'яснив, що іноземці та особи без громадянства, які прибули в Україну для працевлаштування на визначений строк, приймаються роботодавцями на роботу на підставі дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, виданого в порядку, визначеному Законом України «Про зайнятість населення» (якщо інше не передбачено міжнародними договорами України). Такий дозвіл  видається державною службою зайнятості підприємству, установі чи організації відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 27.05.2013  р. № 437.        

Іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, визнано в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, яким надано притулок в Україну чи тимчасовий захист, а також ті, що одержали дозвіл на імміграцію в Україну, у разі звернення до центру зайнятості пред’являють посвідку на постійне проживання (або посвідчення біженця чи особи, яка потребує додаткового захисту, або якій надано тимчасовий захист), а також інші документи, передбачені Порядком №198.        

Слід зазначити, що право на матеріальне забезпечення на випадок безробіття та соціальні послуги мають застраховані особи та молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби.        

Іноземці, які мають посвідки на тимчасове проживання в України, мають право звернутись до центру зайнятості незалежно від місця проживання та/або перебування для безоплатного сприяння у працевлаштуванні та одержання інформації про ситуацію на ринку праці.        

Окрім того, іноземці та особи без громадянства вправі провадити в України інвестиційну, зовнішньоекономічну та інші види діяльності відповідно до законодавства.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»