• Посилання скопійовано

Обмеження на звільнення мобілізованих працівників не стосується строкових трудових договорів

Таке обмеження поширюється тільки на звільнення працівників з ініціативи роботодавця

Обмеження на звільнення мобілізованих працівників не стосується строкових трудових договорів

Мінсоцполітики  у листі від 05.12.2014 р. № 520/06/186-14 роз’яснило, що обмеження щодо звільнення мобілізованих працівників поширюються лише на звільнення працівників з ініціативи роботодавця.

Укладаючи строковий трудовий договір, працівник надає добровільну згоду на його припинення у визначений  в трудовому договорі термін. Тому звільнення працівника по даній підставі не є звільненням з ініціативи роботодавця.

У такому випадку при закінченні строку трудового договору, укладеного з мобілізованим працівником, за яким зберігаються не більше одного року місце роботи, посаду та компенсується з бюджету середній заробіток на підприємстві, дію трудового договору може бути припинено. Якщо ж після закінчення строку трудового договору трудові відносини фактично тривають і жодна з сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений термін.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»